top of page

SKÖTSELRÅD

01

Material

 

Smyckena är tillverkade av nickel-, kadmium- och blyfri rå mässing och gulpläterad mässing/metallegering. Själva "smycket" är tillverkat av rå mässing och kedjan, lås och mindre smyckesdelar är tillverkade av guldpläterad mässing/metallegering.

02

Skötselråd

 

Undvik kontakt med vatten, parfymer, kemikalier, oljor, krämer och annan fukt. Tänk på att inte duscha/bada/tvätta händerna med smyckena på. Spraya inte parfym på smyckena. 

 

Rå mässing oxiderar förr eller senare med tiden, vilket resulterar i att smycket mörknar och får en patina (vilket vissa kunder dock föredrar). Själva "smycket" kan man lätt polera upp igen. Använd då fint stålull, även kallat trollull, som finna att köpa billigt i alla byggvaruhus eller järnhandlar. För ringar och cuffs, utan guldpläterade delar, kan man även använda vanlig flytande metallputs som finns att köpa på Ica eller annan dagligvaruhandel. 

 

Guldpläterade smyckesdelar och kedjor kan inte poleras upp igen, därför är det viktigt att undvika kontakt med vatten, parfymer, kemikalier, oljor, krämer och annan fukt.

03

Justering av storlek

 

One size-smycken, så som ringar och cuffs, kan justeras lätt genom att böja metallen till önskad storlek. Det är dock av yttersta vikt att inte böja smycket upprepade gånger, eftersom detta kan leda till att smycket går sönder. Justera helt enkelt till önskad storlek och låt smycket sedan vara.

bottom of page